Filament

U kunt ze gewoon niet vergeten? Dat hoeft ook helemaal niet. Met moderne filamentlampen is het net alsof de goede oude gloeilamp er nog steeds is. Alleen dan met veel voordelen die u voorheen niet had. En dat zijn precies de pluspunten die de moderne LED-technologie biedt: een lange levensduur, hoge schakelvastheid, laag energieverbruik en flexibiliteit in lichtkleur.

Tip: ze zijn hoe dan ook nostalgisch. Om met filamentlampen een nóg gezelligere sfeer te creëren, zijn bijzonder warme kleurtemperaturen vanaf 1800 Kelvin ideaal. Gewoon uitproberen en genieten maar.
Wat zijn filamentlampen precies?
Eigenlijk is dat vrij eenvoudig. Men neme een oude gloeilamp en steekt daar staafvormige LED-elementen in. De filamentlamp is klaar. Filamenten zijn gloeidraden (ook wel kooldraden genoemd) - in dit geval LED-gloeidraden.

Wilt u daar meer over weten?
Geen punt: conventionele LED-lampen hebben een matte bol en een grijs koellichaam aan de onderkant. In plaats daarvan hebben LED-filamentlampen kleine LEDs die verbonden zijn om zo langwerpige gloeidraden te vormen. De warmte wordt via het vulgas aan de bol afgegeven. Daarom hebben ze geen koellichaam nodig.